Skip to main content

Varen, met kano & kayak

By 26 juli 2019augustus 11th, 2019Geen categorie

De afgelopen dagen stond Nederland in het teken van de hitte, met een zinderend nieuw warmterecord van boven de 40 graden. Ook bij ons wordt het steeds warmer, alhoewel gelukkig niet (zo) heet. Bij ons blijft het de komende dagen rond of iets boven de 30 graden. Heerlijk weer om het water op te gaan. Dat hebben we vandaag gedaan, bij Värmlandsgården in Hagfors. Sowieso is het al prachtig om op zo’n dag door het fantastische zonovergoten landschap te rijden, maar het varen op het meer daar maakte het helemaal af. Middenin het meer ligt een eiland, dat was ons eerste doel. Op dat eiland hadden de eigenaren, dezelfde als die van de camping waar we onze kano en kayak hadden gehuurd, een picknick plaats aangelegd. Ideaal ook voor een BBQ maar voor ons alleen water en zelf meegebracht brood.  Na een korte stop hebben we het meer verder kris kras overgevaren, van de ene oever naar de andere. Her en der zag je nog wat andere kano’s, maar dat deed geen enkele afbreuk aan het overweldigend gevoel van totale rust en ruimte. Een mooi dag, dat was het!