Skip to main content

Hoera, het hek van de veranda is af!

By 24 juli 2019augustus 11th, 2019Geen categorie

De klus van het seizoen was het vervangen van het hetwerk op de veranda. Het bestaande hek was inmiddels zo ver vergaan, dat het meer een spons was geworden. Je kon het water er bijna letterlijk uitknijpen. Gestimuleerd door het succes van vorig jaar met het nieuwe hekwerk op het balkon, leek me dit wel een passend vervolg. Dus, eerst opmeten en daarmee naar Beijer Bygg in Karlstad. Het was een hele lijst van plankjes en balken die eerst op maat moesten worden gezaagd. Daar konden ze bij Beijer prima voor zorgen. Uiteraard allemaal blank hout dus eerst in de olie en daarna in de witte verf. Zodoende hadden we op een gegeven moment een behoorlijke stapel mooi wit hout bij huis liggen. Toen begon het meest precaire onderdeel, het tot hekjes maken van de losse onderdelen. Passen, meten, bijzagen, gevolgd door nogmaals passen en meten. Daarna volgde het timmerwerk. Gelukkig lag (en ligt) in de schuur nog een enorme voorraad aan spijkers, dus kon ik mooi in een keer door. Al met al een arbeidsintensief werkje dat werd afgesloten met het plaatsen van de dekplanken. Het resultaat moet toch weer geruime tijd mee kunnen lijkt mij.