Skip to main content

Een reis met hindernissen

By 10 juli 2019augustus 10th, 2019Geen categorie

Onze zomervakantie begon dit jaar op dinsdag 9 juli. Ook dit keer hadden we gekozen voor de overtocht van Travemunde naar Trelleborg met TT Line. Dat is een aangename bootreis met een vertrek om 10:00 uur ’s avonds (je kunt vanaf 8 uur/half 9 al aan boord!) en een aankomst de andere dag om half 8 uur ’s ochtends.

De reis naar Travemunde verliep boven verwachting; nauwelijks vertraging op de doorgaans drukke Duitse wegen met haar vele Baustellen. We waren dan ook al vroeg in de haven. Om precies te zijn stonden er twee auto’s voor ons te wachten totdat we aan boord konden. Punt was alleen dat we wel enige tijd moesten wachten, het bord boven de check in balie gaf aan dat de boarding zou starten om 20:30 uur.

Toen het eindelijk zover was gebeurde echter niets. De check in automaten bleven dood. Wel zagen we wat medewerkers van de TT Line in gele hesjes aankomen. Eerst bleef het wat onduidelijk wat ze ons te melden hadden, maar naar verloop van tijd werd duidelijk dat er brand was uitgebroken in een van de motoren van de ferry die ons naar de overkant zou brengen, de Peter Pan. Op de Find Ship app was mij al opgevallen dat er geen beweging meer in het schip zat, maar daar had ik verder niet veel achter gezocht. Nu bleek dan toch dat de Peter Pan uit de vaart genomen werd. Hoe nu verder?

Er werden ons twee opties geboden: of overboeking naar de afvaart met de Robin Hood om 02.30 uur in de nacht of overboeking naar een overtocht vanuit Rostock. Wij, en met onze vele anderen die in hetzelfde schuitje zaten, kozen voor de eerste optie. Dus, wachten, wachten en nog eens wachten. Maar goed, tegenslag verbroedert en dus maakten we veel nieuwe ‘vrienden’ in de uren die we moesten overbruggen naar de afvaart van de Robin Hood. Met Duitsers en Zweden natuurlijk, maar ook met Zwitsers en Nederlanders. Zo rond middernacht begint dan toch de vermoeidheid toe te slaan, dus probeer je in de auto een oogje dicht te doen. Tergend langzaam gaan de laatste uren voorbij, het wordt 2 uur, het wordt half 3; nog steeds stonden we in de rij te wachten. En als je dan om je heen keek, zag je allemaal andere auto’s en vrachtwagens die ook mee moesten, ging dat allemaal wel passen. Uitendelijk was het half 4 in de nacht van 9 op 10 juli dat we aan boord van de Robin Hood konden. Uitgeput zochten we onze prachtige hut op waar we direct als een blok in slaap vielen. Natuurlijk was de nacht kort want tegen een uur op 9 ben je toch weer wakker. Gelukkig had de TT Line ons bonnen meegegeven voor een gratis ontbijt dus dat lieten we ons uitgebreid en prima smaken. Volgens planning kwam de Robin Hood om 11 uur in Trelleborg aan waarna we met een vertraging van enkele uren onze reis naar Molkom konden voortzetten.

Aan het begin van de avond namen we op weg 63 de afslag naar Vasterrud; we waren bijna thuis. Iets later reden we de oprit op. Alles zag er prima uit. Zwager Jan had tijdens hun verblijf in ons huis in juni nog het gras gemaaid. Dus ook het gazon lag er mooi bij. Nogmaals bedankt Jan!

Alhoewel we begrijpelijkerwijs niet veel puf meer hadden, wilden we nog wel bij de wildcamera kijken. Tijdens onze afwezigheid had deze meerdere prachtige foto;s gemaakt waaronder deze.