Skip to main content

Herfst 2018 in Lindfors, Värmland

By 18 oktober 2018maart 13th, 2019Geen categorie

Op zaterdag 13 oktober zijn we vertrokken voor een korte herfstvakantie. Aangezien er grote drukte werd verwacht op de Duitse snelwegen zijn we op tijd (10.15 uur) weggegaan. Maar goed ook, er was veel verkeer op de weg. Mede dankzij het, al wekenlang, mooie weer.

De bootreis ging zoals altijd voorspoedig en zondag tegen 14.00 uur kwamen we aan in Lindfors. In en rondom het huis zag het er goed uit. Door, ook in Zweden, het warme weer waren er nog geen muizen binnen geweest. Het enige wat er deze week zou moeten gebeuren is het repareren van het elektrisch kacheltje in de waterput. Dit om te voorkomen dat de waterpomp tijdens een strenge vorstperiode bevriest.

Zondagmiddag hebben we gelijk de wildcamera, die we afgelopen zomer hadden opgehangen, opgehaald en de foto’s bekeken. Er bleken meer dan 1500 foto’s gemaakt te zijn. Nee, niet allemaal mooie opnames van dieren. Al zaten er wel hele mooie foto’s tussen: een korhoen, veel reeën en ook ’s nachts mooie opnames van een eland met kalf en ook een vos kwam in de nachtelijke uren langs. Verder wel 100 foto’s van een jager die niets vermoedend pal voor onze camera een rustmoment nam.

In Nederland is de korhoen zeer zeldzaam. In Zweden is hij veelvuldig aanwezig, echter moeilijk te spotten. Bijzonder dat het ons gelukt is dankzij de wildcamera.

Maandag en dinsdag hebben we in de omgeving van ons huis gewandeld, woensdag zou de elektricien komen voor het maken van het kacheltje. Hij kwam ook, al snel bleek dat hij het benodigde niet op voorraad had en een dag later zou terugkomen.  Het is werkelijk prachtig herfstweer met een stralende zon en blauwe lucht. Dat leverde vanochtend, tijdens de eerste wandeling met Nora, een mooie foto op van de zonsopgang.

Cor en ik hebben vanmiddag een mooie lange wandeling gemaakt (ruim 15 km). Uiteraard prachtige foto’s gemaakt, de zon scheen prachtig over de meren heen. Onderweg alleen maar één enkel eekhoorntje gezien.

Morgen gaan we alweer richting Nederland, een weekje is dan maar erg kort maar zeker de moeite waard.