Skip to main content

Onweer bij Acksjon

By 18 juli 2018juli 22nd, 2018Geen categorie

Woensdag 18 juli begon zoals alle voorgaande dagen, niet alleen die hier tijdens onze vakantie in Zweden, maar eigenlijk (bijna) alle dagen sinds mei; zonnig en warm. De temperatuur liep al snel op naar tropische waarden. Desondanks wil je niet alleen zitten en lezen (of in de tuin bezig zijn; veel te heet), maar wil je ook wat doen. Dus toch maar de wandelschoenen aangetrokken. Bestemming: een rondwandeling bij Acksjon. Lekker dicht in de buurt en dus niet te lang in de auto.

Naar weg 240

Vanuit ons huis richting het dorp en daar de afslag naar Hagfors nemen, weg 240. Na enkele kilometers bij het bordje Acksjon rechtsaf. Toen was het nog een paar kilometer alvorens we de auto aan de kant van de weg konden zetten. Broeierig warm was het. Renee vroeg nog: “we krijgen toch geen onweer?”. Maar daar had de Zweedse KNMI (SMHI) niets over gezegd. Terwijl een Deens stel nog bezig was de stoute wandelschoenen aan te trekken, gingen wij op pad.

De eerste druppels

De wandelroutes daar zijn werkelijk prachtig. Daarom hadden we er ook niet direct erg in dat het geleidelijk aan begon te regenen. En daar bleef het niet bij; al snel volgde het eerste onweer. En dat is zo midden in die enorme Zweedse bossen niet prettig, vooral niet als het toch aardig dichtbij begint te komen. De vraag was toen: gaan we door of keren we om. We kozen voor het eerste. Het was eigenlijk ook wel lekker, een welkome afkoeling in deze ongelooflijk hete zomer.

De korte variant

Na een kilometer of 3 kwamen we op een punt waar we konden kiezen om de lange dan wel de korte route te lopen. Omdat de lucht dreigend bleef namen we de korte route. Dat was de juiste keuze, want het ging alleen maar harder regenen en onweren. Al met al was het een leuke wandeling met enkele verrassende, niet voorziene elementen.