Skip to main content

Wild camera

By 12 juli 2018juli 22nd, 2018Geen categorie

Vandaag zijn we in ons huis aangekomen voor de zomervakantie. Voor de verandering hadden we dit keer een andere overtocht geboekt, van Travemunde naar Trelleborg. Deze boot vertrok pas om 22:00 uur, dus we hadden alle tijd. In Trelleborg waren we al vroeg, om 7:15 uur. Na een voorspoedige reis vanuit het zuidelijkste puntje van Zweden, waren we halverwege de middag in Molkom.

Droogte

Het was direct duidelijk zichtbaar dat het ook hier enorm warme en droog geweest is de afgelopen weken. Het gras bij ons in de tuin stond weliswaar hoog, maar op veel plaatsen was het ook erg geel. Bovendien bleek over een lengte van meerdere kilometers het talud van het treinspoor, dat op een kilometer of 2 a 3 van huis loopt, in brand te hebben gestaan.

Kraanvogel

Tijdens ons verblijf in mei hadden we een wild camera geplaatst. Zo’n 7 weken later waren we uiteraard erg nieuwsgierig of we daarmee ook iets hadden weten te ‘vangen’. Onze wild camera had veel foto’s gemaakt tijdens onze afwezigheid, maar de meesten bleken loos alarm. De positie van de camera was bij nader inzien toch niet echt geweldig. Desondanks kwamen we nog een paar verrassende tegen, zoals deze: