Skip to main content

Nygardskallan, bronwater

By 16 mei 2018mei 19th, 2018Geen categorie

Tropische dag in mei!

Vandaag was het een warme dag, 28 graden. Nadat ik ’s morgens nog een fietstocht naar het dorp had gemaakt voor de dagelijkse boodschappen, daarna tot een uur of 15.00 heerlijk in de zon gezeten besloten we in de namiddag toch nog even te gaan wandelen. Cor had een wandeling uitgezocht die we in 2004 met de kinderen hebben gelopen, naar de bron bij Nygard (https://karlstad.se/globalassets/filer/uppleva/friluftsliv/vandringsleder/Nygardskallan.pdf). Het was even goed opletten om er te komen: vanuit Lindfors richting Sutterhojden, vervolgens richting Vase en dan naar Vase Backelid. Bij het eerste bord kun je rechts af en dan de eenvoudige route lopen. Aan te bevelen is ietsje verder te rijden, net voor het bruggetje is er aan de linkerkant een parkeerplaats. Vervolgens begint de route aan de overkant van de weg.

Route met klimmen en dalen

Ondanks dat het qua kilometers geen lange tocht was, was het door de warmte wel zwaar. Het bleek dat wij in 2004 gekozen hadden voor de eenvoudige route, nu hadden we de route door het bos langs een beek. Voor Nora erg handig, om de 100 meter ging ze het water in om af te koelen. Het was een prachtige wandeling, met af en toe klimmen en dalen. Op een glibberige helling was met touwen een leuning gemaakt. Dit werkte goed en was ook wel nodig.

Strava, handig app om te gebruiken

Bij Nygardskallan aangekomen konden we even zitten op een bankje en genieten van de zon, rust en het stromende water uit de bron. Op de onderstaande foto is goed te zien hoe helder het water is. Het water is dus goed drinkbaar, dit hebben we niet zelf uitgeprobeerd maar wel gelezen in de eerder genoemde link. Terug naar de auto hebben we niet de zelfde route genomen, maar gekozen voor de eenvoudige route. Al met al hebben we ruim 5 kilometer gelopen. Ik maak altijd gebruik van Strava, erg handig, ook als je de weg even kwijt bent kun je precies zien vanuit welk punt je begonnen bent.