Skip to main content

Elektrische fiets in Zweden

By 14 mei 2018mei 16th, 2018Geen categorie
Elektrische fiets

Dit keer hebben we mijn elektrische fiets meegenomen naar Zweden. In onze handige auto kan de fiets rechtop staan achter in. Ik houd van fietsen, echter in Zweden zijn de vele hellingen dusdanig hoog dat ik er niet meer goed tegenop kan fietsen. Mijn elektrische fiets meenemen leek mij ideaal, zo zou ik zelfs op de fiets boodschappen kunnen doen in Molkom.

Zaterdag heb ik dit dan ook maar gelijk gedaan. Een heerlijke fietstocht, heen en terug ruim 15 kilometer. Het was wel even oppassen direct hier op het bospad. Door de bosbouwers was het pad kapot gereden en derhalve moeilijk te fietsen.

Zaterdag in de middag hebben we hier vlakbij huis gewandeld, de voor ons welbekende rode route. Helaas geen eland gezien, wel veel sporen (trouwens ook in onze tuin ligt elanden poep, ze zijn er dus wel weer).

Songfestival

’s Avonds hebben we dan toch maar naar het songfestival gekeken, lang wachten totdat Waylon eindelijk aan de beurt was. Hij zong prima! Daarna nog langer geduld voor de puntenverdeling, blijft een raar fenomeen die puntenverdeling. Helaas eindigde Waylon op een onverdiende 18e plek, Israël werd eerste.

Onze “huisspecht” (zie foto) vond het nodig om in alle vroegte, 4.15 uur, te gaan timmeren op het vogelhuisje onder ons slaapkamer raam…….

Vanavond hebben Cor en ik samen nog even een rondje gefietst. Het was prachtig weer en we zagen warempel een eland vlak bij ons staan. Meer dan de moeite waard dus!

 

 

 

 

Honden fietskar

Helaas kan Nora (nog) niet mee op onze fietstochten, het is de bedoeling om binnenkort een honden fietskar aan te schaffen zodat we komende zomer vaker langere tochten kunnen maken. Een mooie afwisseling naast het wandelen en je kunt net even verder komen. De foto hier naast is gemaakt tijdens een weekend weg in Holten, met Pasen dit jaar.