Skip to main content

Meivakantie

By 12 mei 2018mei 21st, 2018Geen categorie

Meivakantie in Lindfors

Voor mij was het inmiddels alweer een half jaar geleden dat ik in Zweden was geweest. Maar op 10 mei, Hemelvaartsdag, vertrekken we dan eindelijk naar Lindfors voor een vakantie van 10 dagen. We hebben er allebei veel zin in, de weersvooruitzichten zijn goed! Ook de heenreis naar Kiel gaat voorspoedig, uiteraard de nodige “Bau arbeiten” maar we komen er vrij snel door heen. Eenmaal op de boot blijkt dat het een drukke overtocht wordt, niet veel Nederlanders, wel veel Duitsers en Zweden. Omdat Nora ook weer mee is kunnen we niet aansluiten bij het “all inclusive buffet”, de hond laten we liever niet alleen in het kleine hutje. Cor en ik hebben om de beurt gegeten in de cafetaria, prima eten!

De volgende ochtend kwamen we vrij snel van de boot af en konden we aan de autorit naar Lindfors beginnen.  Ik was erg benieuwd hoe het er rondom ons huis uit zou zien. Annet en Jan, schoonzus en zwager, waren half april in ons  huis geweest en hadden gemeld dat er flink gekapt was in de directe omgeving van ons huis. Toen zij er waren lag er trouwens nog volop sneeuw in de tuin en was het Molkom-meer nog bevroren. Gelukkig was het het sneeuw en ijs nu verdwenen, het gras was zelfs al weer behoorlijk gegroeid.

Kaalslag

Achter de schuur zagen we inderdaad dat er veel bomen zijn gekapt, het ziet er heel anders uit. Onze tuin lijkt op de één of andere manier kleiner, maar het geeft ook meer licht. En, hebben we inmiddels gezien, een prachtige zonsopgang! Op de video hieronder is de kaalslag goed te zien, het gebouw wat zichtbaar is, is onze schuur. 

Schoon huis

Bijkomend voordeel van het bezoek door Annet en Jan drie weken geleden: het huis was schoon en rook nog heerlijk fris!! In tegenstelling tot andere keren was het niet nodig om eerst te gaan stoffen en stofzuigen. Bedankt Annet en Jan!