Skip to main content

Wandelen bij Ekshärad

By 15 juli 2017mei 18th, 2018Geen categorie

Wandelen met schoonzus en zwager!

Vanmorgen hadden we rond 11.00 uur afgesproken met Jan en Annet in Ekshärad (gemeente Hagfors). Vroeger zijn we hier wel eens geweest met de kinderen. Toen bezochten we het roofdierencentrum, met zowel binnen als buitenactiviteiten over de vier grootste roofdieren van Zweden: Beer, Wolf, Lynx en Veelvraat. Ook staat er in Ekshärad een hele bijzondere kerk. Nu stond er op het programma een wandeling uit het boekje “wandelen in Värmland”.

Allereerst hebben we koffie gedronken met een heerlijke wafel bij Moccacino (http://www.visitvarmland.se/sv/ata/moccacino-cafe-bistro-34393). Een prima start voor een lange wandeling, “de drie toppen”. Volgens het route boekje zou de wandeling 9,5 km zijn, circa 3 uur wandelen. Op het informatiebord stond echter dat de wandeling ruim 11 km zou zijn, er was ook een kortere van 7 km. Uiteraard hebben wij gekozen voor de eerste! Via de app Strava op de mobiele telefoon wordt elke stap goed bijgehouden!

Het weer werkte goed mee, ruim 20 graden en heerlijk zonnig. De route was goed aangegeven, al was op sommige plaatsen de blauwe markering verdwenen door bomenkap, verdwalen was niet mogelijk. Vooral de beklimming van de 2e top was erg mooi met een prachtig uitzicht! Onderweg geen mede wandelaars tegengekomen.  Na 3,5 uur en bijna 12 km waren we weer terug bij de auto. Ondanks dat het een zware tocht was qua kilometers en tijd, was het zeer de moeite waard. Af en toe prachtige vergezichten over de Klarälven.

We zijn de wandeling geëindigd zoals we ook zijn begonnen op het terra van Moccacino, dit keer een heerlijke warme chocolademelk. Al met al een prachtige dag, ik voel het wel aan mijn benen dat ik een aardige wandeling heb gemaakt!

Jan en Annet blijven nog tot woensdag in Torsby, daarna vertrekken ze naar Göteborg waar ze nog een paar dagen blijven. Morgen is het zondag, volgens de voorspellingen wordt het een regenachtige dag.