Skip to main content

Klus geklaard!

By 18 april 2017mei 18th, 2018Geen categorie

Vandaag opnieuw een zonnige dag, maar door de koude wind voelde het niet zo fijn aan als de dagen hiervoor. Na de koffie gelijk aan de slag gegaan met de laatste steentjes. Ruim een uur later waren we klaar, met als resultaat een mooie oprit naast ons huis! Achteraf gezien viel het werk mee, al hebben we in totaal 3200 kg steentjes verwerkt. Tegen alle verwachtingen in geen spierpijn of rugklachten! Gelukkig is deze klus geklaard!

Filipstad

Vanmiddag in de auto gestapt naar Filipstad. Hier is een grote ICA met een uitgebreid assortiment. Zweden staat niet bekend om het verse groente aanbod. Deze ICA heeft echter aardig wat keuze. Vanmiddag hebben wij spruitjes meegenomen, aardappeltjes en een peper biefstukje.

Ook verkopen ze hier muizengif. De afgelopen maanden is onze voorraad gif geheel verorberd door de muizenkolonie. Ondanks dat het nu voorjaar is/wordt, leggen we toch nog schoteltjes gif neer als we weggaan. Is dat niet zielig? Tja het is niet de meest diervriendelijke methode, mocht je hier al van kunnen spreken als je een dier doodt. Maar je wilt niet weten wat een muis voor schade kan aanrichten, ze vreten werkelijk alles.

Filipstad is geen mooie stad, het is te zien dat het in één van de armste gebieden van Zweden ligt. Het centrum stelt niet veel voor, het ziet er somber uit. Wel is er een mooie, door Nederlanders beheerde camping, http://www.munkeberg.com/   In de zomer organiseren ze hier de jaarlijkse Loppis, altijd leuk om even heen te gaan.

Filipstad kommun heeft meer te bieden, zoals zilvermijnen bij Nykroppa  en het natuurgebied Brattforsheden. Daarover in een volgend blog meer.

Bij de ICA vanmiddag amandelmeel gekocht om iets lekkers voor bij de koffie te bakken, dat is gelukt (Janneke Philippi, 70 appeltaart recepten)! Ik heb gekozen voor een koolhydraatarme variant met appel en abrikozen crème. Smaakte prima, ook deze klus is geklaard!