Skip to main content

Kraanvogels, toch een beetje voorjaar

By 17 april 2017april 19th, 2017Geen categorie

Vannacht vroor het nog 7 graden. Vanmorgen scheen echter weer de zon en was het heerlijk om buiten te zijn. Voordat we met de oprit bezig zouden gaan besloten we eerst een eind te gaan wandelen in de omgeving van ons huis.

Teruggekeerde kraanvogels

Het was prachtig om te lopen in de bossen, ondanks dat er op sommige plekken nog best veel sneeuw lag was het goed te doen. We zagen dat de kraanvogels weer uit het Zuiden zijn teruggekeerd, Cor maakte een mooie foto van een mannetje. Ook de zwanen waren al bezig met het maken van nesten.

De wandeling die wij hebben gemaakt hebben wij vaker gelopen, in totaal zo’n 8 kilometer. Op het kaartje staat de route in het rood aangegeven. We hebben regelmatig elanden op deze route gezien, vandaag echter niet. Ze schijnen nu nog dieper in de bossen te zijn. In mei als de kalfjes worden geboren komen ze dichter bij de bewoonde wereld.

Na de lunch zijn we weer aan de slag gegaan met de oprit. Gisteren hebben we anderhalve zak leeg geschept, vanmiddag nog twee. Morgen nog ruim een halve te gaan. Het ziet er mooi uit, als het klaar is zal ik een foto plaatsen.