Skip to main content

Witte Paasdagen in Lindfors

By 16 april 2017april 18th, 2017Geen categorie

Op Goede Vrijdag zijn we vertrokken naar Zweden. Eerst een tussenstop in Scheemda om bij mijn schoonouders de grasmachine op te halen. Na intensief gebruik was het tijd voor een revisie, als het goed is kan de grasmachine weer jaren mee.

Ondanks het feit dat onze Oosterburen paasvakantie hebben was het opvallend rustig op de snelweg. Wel was er op de A1 bij Oyten aan de andere kant een zeer ernstig ongeluk gebeurd. Hierdoor was  de snelweg een groot gedeelte van de middag afgesloten, met ruim 12 kilometer file tot gevolg.

Bij de incheck balie in Kiel was politie aanwezig, de maatregelen als gevolg van de laatste aanslagen in Londen en Stockholm waren goed zichtbaar. Ook op de nachtboot waren de regels strenger. Zo mochten we de volgende ochtend pas naar het autodek toen de boot stil lag aan wal. Ook waren er strengere paspoortcontroles en liep er een politiehond rondom de auto’s te snuffelen.

Ondanks deze controles reden we net als anders rond 9.30 uur richting Lindfors. De rit ging voorspoedig en na een tussenstop bij de COOP in Molkom arriveerden we om 13.30 uur in Lindfors. In een wit Lindfors wel te verstaan, want op Goede Vrijdag had het gesneeuwd en er lag zeker zo’n 10 cm verse sneeuw. De steentjes waren ook geleverd, op de oprit stonden 4 grote zakken met steentjes, héél veel steentjes.

Tijdens onze afwezigheid hadden de muizen zich te goed gedaan in de keuken. Bijna overal lagen muizenkeutels. Gelukkig niet in de kasten, maar wel op de tafel, vensterbank, fornuis en aanrecht. Daarom maar begonnen met een schoonmaakactie in de keuken. Na een tijdje zag het er weer schoon uit en rook het lekker fris.

De weersvoorspelling geven aan dat het de rest van de week droog en zonnig wordt. Daarom hebben wij toch zaterdagmiddag de oprit sneeuw vrij gemaakt. Zodat we de steentjes daar in elk geval kwijt kunnen. Zover is het echter nog niet, de kruiwagen heeft een lekke band. Cor gaat morgen eerst kijken of dit nog te herstellen is, of dat er een andere moet komen.

Vandaag is het 1e Paasdag, wat schetst onze verbazing, toen we wakker werden sneeuwde het en scheen de zon! Het zag er prachtig uit en Nora was helemaal door het dolle heen. Cor heeft inmiddels de kruiwagen uit de schuur gehaald, het is de bedoeling om morgen te beginnen met het verspreiden van de steentjes.