Skip to main content

Leuke klus

By 1 april 2017april 18th, 2017Geen categorie

Inmiddels is het 13 jaar geleden dat we ons huis gekocht hebben. In februari 2004, Cor moest voor het werk in Karlstad zijn, hebben we de woning met de verkopende makelaar bezichtigd. De woning stond te koop op een site van een makelaar in Molkom. De foto’s spraken ons aan en via de mail was een bezichtigings afspraak zo gemaakt.

Het was er nog steeds volop winter,  we konden niet bij de schuren komen vanwege de opeenhoping van sneeuw. In het huis zelf hadden de buren een elektrisch kacheltje aangezet zodat het enigszins aangenaam was. We waren direct weg van het huis, ondanks de aanwezigheid van veel spullen. In Zweden koop je een huis inclusief meubels, witgoed, enz. Al konden we door al het sneeuw niet veel zien van de tuin en omgeving, we wisten al gelijk dat dit huis het moest worden. Pinksteren 2004 hebben we de akte ondertekend en zijn we voor het eerst met de kinderen een week in Molkom geweest.

Naast de keuken loopt de oprit, zo kun je met de auto achter het huis komen. De oprit bestond voornamelijk uit grind/steentjes. De laatste jaren waren de steentjes verdwenen, “vergroeid” met het gras. De sporen zijn dusdanig diep geworden dat het steeds lastiger word om met de auto achter het huis te komen.

Afgelopen herfst kwamen we op het idee om in de buurt te kijken naar een bedrijf waar we nieuwe steentjes kunnen kopen. Thuis heeft Cor op internet gezocht en kwam hij uit bij Snabbgrus.se hier kun je online je bestelling plaatsen en wordt het bij huis afgeleverd. Het is de bedoeling om de steentjes vrijdag voordat wij aankomen te laten bezorgen. Wij hebben dan vijf dagen de tijd hebben om te zorgen dat ze verspreid over de oprit komen te liggen. Het zal een hele klus worden, Cor heeft berekend dat we ongeveer 3m³ nodig hebben. Er zijn steentjes in vele verschillende afmetingen, Makadam 11-16 moet het bij ons worden.