Skip to main content

Lentekriebels

By 9 maart 2017mei 18th, 2018Geen categorie

Paasvakantie voorpret

Nu het eindelijk een droge dag is, de zon schijnt, lijkt het weer een beetje voorjaar te worden. Over een paar weken gaan we dan ook weer naar Zweden, de overtocht van Kiel naar Goteborg en vica versa is inmiddels geboekt.  Ik kijk er naar uit om weer te gaan wandelen in de bossen van Värmland.

Als we in april aankomen is het bijna een half jaar geleden dat we voor het laatst in Molkom waren.  Een lange tijd, meestal gaan Cor en Martin in februari ook een weekje heen. Door omstandigheden is dat er dit jaar niet van gekomen.  Cor en ik gaan altijd met eigen auto naar Zweden. Onze kinderen daarentegen zijn al een paar keer met het vliegtuig gekomen. Een paar keer van Schiphol naar Stockholm en de laatste keer van Schiphol naar Oslo. Deze zomer is het de bedoeling dat ze vanaf Eelde naar Orebro vliegen, met een tussenlanding in Kopenhagen. Vanuit Orebro is het ongeveeer 45 minuten met de auto, dat scheelt nogal met Oslo of Stockholm.

Zoals eerder al gezegd, gaan wij deze keer met de nachtboot van Kiel naar Goteborg. Dit scheelt ruim 600 kilometer over de wegen van Denemarken en Zweden! Qua kosten scheelt het niet zo heel veel. Als we met de auto gaan, nemen we meestal de overtocht van Puttgarden naar Rodby en de tolbrug tussen Kopenhagen en Malmo. Deze brug is vooral bekend door “The Bridge”, een verfilmde Scandinavische thriller en waar inmiddels 3 series van gemaakt zijn.

Ter voorbereiding op onze week in april heb ik 2 wandelkaarten gekocht bij de reisboekwinkel De Zwerver in Groningen. Dit zijn zeer gedetailleerde kaarten. Ik heb gekozen voor kaartnummer 600, het gebied rondom Kristinehamn en nummer 613 rondom Sunne. Voordat we weggaan wil ik uit één deze gebieden een wandeling uitzoeken die we in onze eerst volgende vakantie kunnen gaan lopen.

 

Wandelkaart - Topografische kaart 600 Terrängkartan Kristinehamn | Lantmäteriet           Wandelkaart - Topografische kaart 613 Terrängkartan Sunne | Lantmäteriet